INFORMATION TILL NYBÖRJARE

Kul att du vill börja träna kampsport med oss! Våra sporter har något att erbjuda alla, oavsett vem du är eller vad du har för mål med din träning. Vi vet att det för många är som att hitta ett andra hem, både i själva idrotten och i den gemenskap där vi utövar den. För att du ska kunna veta att det är just den här idrotten som du vill utöva – och att det är i vår förening som du vill göra det – vill vi att du provar på innan du bestämmer dig för att fortsätta. Därför startar vi vår- och höstterminen med två veckors prova på-träning där alla är välkomna – även de som ännu inte är medlemmar. Under dessa två veckor kan du prova på att träna i alla våra grupper, och efter att ha provat på skriva in dig och bli medlem i föreningen för att fortsätta din träning.

 

Träningen under din första termin kommer att följa en läroplan, ungefär som en språkkurs. På de första träningarna kommer ni att lära er att hälsa på varandra och fråga efter vägen till närmsta café, medan ni i slutet av terminen kommer att samtala fritt kring olika ämnen. Det är därför viktigt att du är med från början och att du tränar regelbundet. Ifall du börjar mitt i terminen eller tränar en gång varannan vecka så kommer det att bli svårt för dig, för dina instruktörer och för dina träningskamrater att utöva kampsport på ett säkert sätt. Alla kampsporter är kontaktsporter som hela tiden utövas med – och ibland även mot – en partner, och all fysisk kontakt mellan människor kan ibland göra ont och orsaka obehag. Våra instruktörer har lång erfarenhet av att träna och lära ut kampsport på ett säkert sätt och kan guida dig igenom eventuella situationer som du kan uppleva som obekväma. Det förutsätter dock att du är närvarande, lyssnar på instruktörerna och gör ditt bästa för att följa deras instruktioner.

Viktigt att tänka på i samband med terminsstart:

• Du behöver inte föranmäla dig, det är bara att dyka upp på de pass som du har tänkt att prova på

•  Kom i tid – gärna en stund innan så att du hinner hitta till lokalen, byta om och göra dig redo för träningen. Kommer du försent är det inte säkert att du får vara med på passet.

•  Ha hela och rena träningskläder – helst utan dragkedjor i metall eller andra hårda material som kan skada din träningspartner

• Var själv ren och fräsch och ha kortklippta naglar – även tånaglar

• Lyssna på instruktörerna och följ deras instruktioner. Ni är här för att lära er kampsport, och det är bättre att göra det långsamt och korrekt än fort men fel. Du får heller inga extrapoäng för att göra mer – eller något annat – än det som instruktörerna visar. Oavsett hur många coola tekniker du har snappat upp via YouTube eller en kompis som har tränat MMA i sin kusins källare så är det som våra instruktörer lär ut viktigast för dig att lära dig.

• Glöm aldrig att den viktigaste personen för din utveckling inte är du själv, utan din träningspartner. Ingen kan lära sig kampsport på egen hand, och bra tränings- och sparringpartners är värda mer än all fancy utrustning som pengar kan köpa. Gör dig själv en stor tjänst – ta väl hand om din träningspartner och bidra aktivt till den personens utveckling. Det tjänar du på i alla lägen.

Varmt välkommen till Växjö Titans!

INFORMATION TILL
PERSONAL PÅ HVB-
HEM OCH GODE MÄN

Det är viktigt att ni är en aktiv del av era ungdomars idrottsutövande. Vi behöver er hjälp med att nå ut med information kring föreningen och träningen. Ni håller er bäst informerade genom att följa oss på Facebook samt prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Man kan bli medlem två gånger per år – vid våra terminstarter. Då har vi två veckors fri prova-på-träning då man också kan  registrera sig och betala träningsavgiften. Vi kan skicka en faktura på avgiften till HVB-hem, dock endast via e-post. Annars betalar man med kort, swish eller kontant. Registrering måste ske på plats i receptionen under prova-på-veckorna. Öppettiderna variera, eftersom vi är en ideell förening och alla som engagerade har heltidsjobb vid sidan av vårt ideella arbete. Håll koll på Facebook!

Vid registreringen behöver vi medlemmens födelsedatum samt adress som hen är skriven på. Vi behöver också fullständiga faktureringsuppgifter (referensnummer och liknande), samt e-postadress.

Många av våra medlemmar som är nya i Sverige har tränat i sina hemländer. Där är förhållandena oftast väldigt olika våra. Därför är det viktigt att ni hjälper till att förmedla vår värdegrund och vårt sätt att träna. Det är viktigt att ni tar er tid och kommer ner till klubben, läser här på webben och snackar med oss på plats.

Här kan du också ladda ner en kort information på dari, arabiska och engelska.

Hör av er med eventuella frågor till Kristina på tel 070-3025362 eller Ulf 073-9792162, på e-post till info@titans.se eller via meddelande till vår Facebooksida.