Gästinstruktörer

Vi på Växjö Titans har haft glädjen och förmånen att kunnat träna med några av Sveriges och världens främsta utövare och instruktörer inom våra sporter. Vi har bland andra haft besök av:

Waldo Zapata – europamästare och svart bälte i BJJ samt en av Sveriges största auktoriteter inom MMA. Listan på framstående instruktörer som Waldo har tränat med skulle lika gärna kunna vara en världsencyklopedi över fighting. Waldo är dessutom en otroligt pedagogisk instruktör som till vardags huserar på Vallentuna Boxing Camp.

Jörgen Kruth – utan tvekan Sveriges mest framgångsrike fighter. Eller vad sägs om flerfaldiga VM-titlar i thaiboxning som amatör, en professionell VM-titel (WMC) och numera en MMA-karriär där han är hittills obesegrad? Jörgen är dessutom en engagerad och kompetent instruktör som gärna delar med sig av såväl kunskap som skenben. Även Jörgen huserar till vardags på Vallentuna Boxing Camp.

Robert Drysdale – helt enkelt en av världens bästa grapplers. Robert har hunnit med ett flertal VM-vinster i både BJJ och Submission Wrestling. Numera satsar han på en MMA-karriär och har hittills vunnit två matcher på ungefär lika många minuter. Robert bor i Las Vegas och är grapplingtränare för ett flertal proffs-fighters som till exempel Frank Mir och Forrest Griffin. När han befinner sig på Europaturné är Växjö och Titans det självklara stoppet.

Danielle “The Curse” West -MMA-proffs, född i USA, bor i London.

Helder Medeiros och Marina Ribeiro Marina är en av världens absolut bästa BJJ-fighters.

Mats Nilsson -MMA-proffs från Helsingborg

Jocke “Yukay” Karlsson -professinell thaiboxare.

Åsa Sandell – behöver knappast någon närmre presentation, men här kommer den i alla fall. Åsa sadlade i 30-årsåldern om från basket till boxning och satsade tidigt på en professionell karriär som tog henne nästan ända till toppen. Efter att ha gått titelmatch mot Laila Ali (dotter till legenden Muhammad Ali) lade Åsa tävlingshandskarna på hyllan och återgick till sitt jobb som journalist. Däremot håller hon seminarier ibland – till exempel på Titans.

Madde Vall – flerfaldig svensk och nordisk mästare i thaiboxning med medaljer från stora internationella mästerskap.

Tommy Blom – pionjär i Sverige för såväl Krav Maga (israelisk självförsvarsträning) som Kettlebells – en gammal träningsform som har blivit populär i kampsportskretsar på grund av dess snabba resultat när det gäller funktionell styrka. Titans var självklart först i Växjö med att köpa in kettlebells och bjöd in Tommy för att dela med sig av sina kunskaper i sving med stort klot.

Peter Blackwell – en av Sveriges pionjärer i BJJ som genom åren kammat hem flera guldmedaljer i såväl EM som VM i sin åldersklass.