Utrustning

Att ha rätt utrustning är viktigt. Tyvärr har vi inte resurser nog att sälja eller hålla lager på utrustning.
Men att beställa över det världsomspännande datanätet Internet är ett säkert kort. Det finns ett flertal bra och pålitliga företag – snacka med din instruktör så får du råd om var och framförallt vad du ska köpa.

MMA

De första veckorna som nybörjare behöver du ingen egen utrustning, men efter cirka en månads träning måste du ha egna MMA-sparringhandskar och tandskydd. Benskydd kan du köpa lite senare och suspensoir är valfritt. Instruktören kommer att visa och tips dig om rätt utrustning.
Dresscode: MMA-shorts/tights (utan dragkedja i benen) och rashguard (lång eller kort ärm) eller t-shirt. Inga skor!


Thaiboxning

De första veckorna som nybörjare behöver du ingen egen utrustning, men efter cirka en månads träning måste du ha egna sparringhandskar, benskydd och tandskydd. Suspensoir är valfritt. Instruktören kommer att visa och tips dig om rätt utrustning.

Dresscode: thaishorts och klubbtröja. Inga skor

 

BJJ

De första veckorna som nybörjare behöver du ingen egen utrustning, men senast en månad in på terminen träning måste du ha gi (dräkt) och tandskydd. Ju snabbare du skaffar dräkt desto bättre. Suspensoir är inte tillåtet på tävling så vi ser helst att man tränar utan. Öronskydd för dig som så önskar.

På tävling är det endast vit, blå eller svart gi som är tillåten. På träning får du ha vilken färg du vill. Prova gärna dräkt av dina träningskamrater. Olika märken sitter olika. Om du inte har bra tvättmöjligheter så måste du ha två dräkter för att alltid kunna ha en ren och fräsch dräkt när du tränar.

 

SW

I SW-gruppen är det i huvudsak tighta kläder som gäller! Rashguard (lång eller kort ärm) samt tights (korta eller långa ben) eller MMA-shorts. Tandskydd är också bra att ha.

FYS 

Bekväma träningskläder, dock inte jackor eller byxor med dragkedjor. Vi tränar barfota.

Samtliga medlemmar måste ha en rulle sporttejp och en dauerbinda (elastisk binda) i sin träningsväska!

 

All träning på Växjö Titans sker tillsammans med andra – ofta väldigt nära inpå varandra. Det är inte acceptabelt att komma till träningen med smutsiga och illaluktande kläder och utrustning. Du vill inte vara den som ingen vill köra med för att du luktar illa!
Att sköta sin hygien och att sköta sin utrustning på rätt sätt ska vara en självklarhet!