MMA

MIXED MARTIAL ART – MMA


Våra MMA-instruktörer har lång erfarenhet av MMA, både som instruktörer och som tävlande och är utbildade av bland annat Svenska MMA Förbundet. William Swärd tog bland annat SM-guld 2020. Vi har också flera utbildade ring- och poängdomare. Vår huvudinstruktör Ulf Elm var den som tog MMA till Växjö i mitten av 90-talet och flera i dag professionella MMA-fighters har startat sin karriär här på Titans i Växjö.

MMA är en förkortning av Mixed Martial Arts vilket är tänkt att ge en bild av hur sporten ser ut – en blandning av olika kampsporter som muay thai, brottning, boxning och brasiliansk jiu-jitsu. Träningen är anpassad för att behärska sportens olika delar, men det är väldigt vanligt – nästan självklart – att de som tränar MMA också tränar exempelvis muay thai och BJJ för att bli bättre i sin MMA-teknik.

Växjö Titans är självklart anslutna till Svenska MMA Förbundet.

För träning i MMA-gruppen behöver du först och främst bekväma träningskläder, utan fickor, dragkedjor eller annat som kan skada träningspartners. Efter ett par veckor behöver du MMA-handskar, benskydd och tandskydd samt gärna suspensoir.

Du ska ha fyllt 16 år för att träna MMA, men man kan med fördel träna BJJ och/eller thaiboxning fram tills man har åldern inne. Då kommer du att ha ett rejält försprång.

UTRUSTNING

SPARRINGHANDSKAR
TANDSKYDD
BENSKYDD
SUSPENSOIR