Att tävla

Att tävla

Vi på Växjö Titans uppmuntrar och stöttar dig som vill tävla. Vid tävlingar som är sanktionerade av huvudinstruktörerna betalar vi deltagaravgift samt ibland även milersättning/hyrbil vid samåkning. 

Att tävla är ett aktivt val som du gör. Det är ditt ansvar att se till att du sköter din fysträning och tävlingsuppladdning. Att gå på våra kompletterande pass ska vara en självklarhet för dig med tävlingsambitioner. Likaså att aktivt delta i de seminarier och extra träningstillfällen som klubben anordnar. Du ska såklart vara en del av vår tävlingsgrupp.

Vill du tävla för Titans är detta något vi kräver att du prioriterar. Till exempel att åka hem tidigare på tävlingsdagen, för att gå på fest är inte att prioritera sitt tävlande. Och därmed inget vi kommer att betala för. Kampsport är en lagsport även om man är själv i ringen, på mattan eller i buren. Vi tävlar tillsammans – tävlande, coacher och supporters.

Du får aldrig anmäla dig till en tävling utan att först ha fått klartecken från din instruktör.

Att byta viktklass inför en tävling är inget vi rekommenderar, särskilt inte inför dina första tävlingar.

Om du anmäler dig till en tävling och sedan missar vikten, ändrar dig eller på något annat sätt missar tävlingen av skäl som du själv kan påverka, så får du betala tillbaka tävlingsavgiften till klubben. Gäller även om du blir diskad på grund av osportsligt beteende. Vid en sådan diskning kommer även styrelsen och din instruktör att tillsammans med dig diskutera ditt framtida tävlande.

Det är viktigt att du håller dig uppdaterade på sportens regler. Här nedan finns länkar till tävlingsregler i Sverige:

BJJ

Thaiboxning

SW

MMA 

Du som tävlar och som tar någon receptbelagd medicin (till exempel astmamedicin, insulin eller allergimedicin) måste i vissa fall ansöka om dispens. Mer information om vilka läkemedel som är dopingklassade hittar du här

Det räcker alltså inte att bara säga till arrangören av tävlingen att man tex har astma och använder ventolin. Dopingkontroller sköts av Riksidrottsförbundets dopingkommission. Dopingkontroll kan även utföras i lokalen vid vanlig träning, eftersom vi är anslutna till Riksidrottsförbundet.

När man tävlar för Titans, representerar man klubben med allt vad det innebär. Du ska självklart följa våra policys och stå för vår värdegrund. Att “slåss på gatan” (eller i hemmet) är såklart aldrig förenligt med att representera Växjö Titans. Hos oss finns det inget “ja men det gjorde jag på min fritid” – när du representerar oss står du för våra värderingar både i och utanför lokalen.