Brasiliansk Jiu-jitsu

Brasiliansk Jiu-jitsu  (BJJ)


På Växjö Titans finns inte mindre än fem svartbälten på plats för att välkomna och vägleda er som börjar träna med oss.

Brasiliansk Jiu-Jitsu (förkortas ofta BJJ) har sin grund i den japanska ju-jutsuns olika försvarstekniker med grepp, kast och låsningar av leder och hals. Sedan 1930-talet har den dock utvecklats i en riktning mot mer markkamp och tävling och skulle idag något enkelt kunna förklaras som en sport som blandar moment från judo och brottning, med fokus på att få motståndaren att ge upp genom så kallade submission-grepp. Du lär dig dock fortfarande att försvara dig mot angrepp och inom MMA så är det närmast standard att träna BJJ som komplement just för markkampen.

Växjö Titans är självklart anslutna till Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu Förbundet. Vi har haft deltagare på flera års Svenska Mästerskap, vi deltar regelbundet i tävlingar runt om i Sverige samt på en och annan internationell tävling.

Vår huvudinstruktör Ulf har tränat BJJ i över 20 år och har svart bälte av tredje graden. Han fick sitt svarta bälte 2013 av Waldo Zapata. Växjö Titans är en registrerad klubb genom IBJJF- International Brazilian Jiu-Jitsu Federation.

För träning i BJJ-gruppen behöver du till att börja med bara bekväma träningskläder, men efter ett par veckor behöver du tandskydd och en träningsdräkt (gi) och ett vitt bälte.

UTRUSTNING

DRÄKT (GI)
BÄLTE
TANDSKYDD