Brasiliansk Jiu-jitsu

Brasiliansk Jiu-jitsu  (BJJ)


Titans har ett instruktörsteam i BJJ där samtliga innehar graden lila eller högre. Inte mindre än åtta lilabälten, fem brunbälten och två svartbälten finns på plats för att välkomna och vägleda er som börjar träna med oss. Kom och ta del av mer än ett halvt sekels samlad erfarenhet av BJJ!

Brasiliansk Jiu-Jitsu (förkortas ofta BJJ) har sin grund i den japanska ju-jutsuns olika försvarstekniker med grepp, kast och låsningar av leder och hals. Sedan 1930-talet har den dock utvecklats i en riktning mot mer markkamp och tävling och skulle idag något enkelt kunna förklaras som en sport som blandar moment från judo och brottning, med fokus på att få motståndaren att ge upp genom så kallade submission-grepp. Du lär dig dock fortfarande att försvara dig mot angrepp och inom MMA så är det närmast standard att träna BJJ som komplement just för markkampen.

Växjö Titans är självklart anslutna till Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu Förbundet och vår huvudinstruktör Ulf Elm är dessutom förbundsordförande. Vi har haft deltagare på flera års Svenska Mästerskap och har ett Junior SM-guld genom Mohamed Hamid och ett Junior SM-silver genom Adnan Zaid. Vi deltar regelbundet i tävlingar runt om i Sverige samt på en och annan internationell tävling.

Vår huvudinstruktör Ulf har tränat BJJ i över 15 år och har svart bälte av första graden. Han fick sitt svarta bälte 2013 av Waldo Zapata som fortfarande är hans instruktör. Växjö Titans är en registrerad klubb genom IBJJF- International Brazilian Jiu-Jitsu Federation och Ulf är av dem godkänd att själv dela ut alla grader till och med brunt bälte.

För träning i BJJ-gruppen behöver du till att börja med bara bekväma träningskläder, men redan efter ett par veckor behöver du tandskydd och en träningsdräkt (gi).

UTRUSTNING

DRÄKT (GI)
BÄLTE
TANDSKYDD