Muay Thai

Muay Thai


Växjö Titans har en gedigen erfarenhet av thaiboxning. Vi har tävlade på elitnivå, och flera av våra instruktörer har tränat och tävlat på plats i Thailand. Bland våra instruktörer finns även utbildade domare. Och som enda klubb i stan har vi en 5×5 meters tävlingsring och arrangerar regelbundet egna tävlingar.

Muay Thai, även kallad thaiboxning, kommer precis som man kan ana från just Thailand där sporten är väldigt populär och har oerhört många aktiva boxare. Sporten är dock förhållandevis stor i princip hela världen på såväl amatör- som professionell nivå. Man börjar tävla i D-klass med handskar, benskydd, väst och huvudskydd och vandrar sedan upp i C-, B- och slutligen A-klass där man successivt minskar skydden och ökar kontaktnivån.

Muay Thai kallas ibland de Åtta Vapnens Kamp då man använder sig av händer, fötter, armbågar och knän i kampen med motståndaren. Väldigt mycket fokus läggs dock på försvar, och thaiboxning kännetecknas av kraftfulla tekniker levererade från en stabil grundposition. Det är en väldigt teknisk kampsport med mycket finess. Det finns tekniker för alla avstånd, från distanssparkar och slag till clinchen där man jobbar med knän och försöker vräka omkull motståndaren.

Växjö Titans är självklart anslutna till Svenska Muay Thai Förbundet och vår instruktör och styrelseledamot Sandra Hanna Westerberg är dessutom suppleant i förbundsstyrelsen. Vi har haft deltagare på flera års SM med ett Junior SM-guld genom Yousef Karimi och vi har även haft en landslagsmedlem i Emil Flystam. Vi tävlar regelbundet på alla nivåer från diplom-matcher för de allra yngsta till proffsmatcher i Sverige och utomlands.

För träning i thaiboxningsgruppen behöver du till en början bara bekväma träningskläder, men efter fyra veckor behöver du ha handskar, benskydd, tandskydd samt gärna suspensoir.

UTRUSTNING

HANDSKAR
BENSKYDD
TANDSKYDD
HANDLINDOR
SUSPENSOIR