Muay Thai

Muay Thai


Växjö Titans har en gedigen erfarenhet av thaiboxning. Vi har tävlade på elitnivå, och flera av våra instruktörer har tränat och tävlat på plats i Thailand. Bland våra instruktörer finns även utbildade domare. Vi har en 5×5 meters tävlingsring och arrangerar regelbundet egna tävlingar.

Muay Thai, även kallad thaiboxning, kommer precis som man kan ana från just Thailand där sporten är väldigt populär och har oerhört många aktiva boxare. Sporten är dock förhållandevis stor i princip hela världen på såväl amatör- som professionell nivå. Man börjar tävla i D-klass med handskar, benskydd, väst och huvudskydd och vandrar sedan upp i C-, B- och slutligen A-klass där man successivt minskar skydden och ökar kontaktnivån.

Växjö Titans är självklart anslutna till Svenska Muay Thai Förbundet.Vi tävlar regelbundet på alla nivåer från diplom-matcher för de allra yngsta till proffsmatcher i Sverige och utomlands.

För träning i thaiboxningsgruppen behöver du till en början bara bekväma träningskläder, men efter ett par veckor behöver du ha handskar, benskydd, tandskydd samt gärna suspensoir.

UTRUSTNING

HANDSKAR
BENSKYDD
TANDSKYDD
HANDLINDOR
SUSPENSOIR