Juniorer

Juniorer


Thaiboxning junior (12-15 år)

Juniorthaiboxningen skiljer sig egentligen inte mycket från vuxenträningen. Vi tränar grundteknik för slag och sparkar och knän, både på mittsar som partnern håller och med lätt kontakt mot varandra. Stor vikt läggs vid korrekt teknik för att förebygga skador. Thaiboxning är väldigt bra motorisk träning och ger en bra grundfysik, men vi kör även en del annan fysträning på passen. Ibland skojar vi till det med lite stafettävlingar för att göra fysen lite roligare och för att öka gemenskapen i gruppen. Efter träningen tackar alla varandra för god träning och berömmer varandra för något man gjort bra.

Till en början behöver du bara bekväma träningskläder samt en vattenflaska. Efter någon månad behöver man handskar, benskydd och tandskydd och kanske suspensoir om man är grabb.

Vi tar in 26 barn i juniorgruppen för thaiboxning.

BJJ Junior (8-14 år)

Träningen skiljer sig inte så mycket från vuxenträningen i BJJ men vi har valt att plocka bort tekniker som kan vara skadliga för unga kroppar och knoppar. Träningen sker lekfullt och enkelt och börjar med uppvärmning med olika gymnastiska rörelser och sedan teknikövningar tillsammans med partner.

Brottningsmomenten tränar vi in genom drillar där man tränar mot varandra. I slutet på träningen “rullar” vi några omgångar och gör detta på ett prestigelöst sätt där alla går från träningen och har lärt sig något nytt. Ofta är vi vuxna med och brottas med barnen vilket är väldigt uppskattat.

Vi är måna om en positiv stämning i gruppen och i de fall där det blir gråt och tandagnisslan tar vi tag i det direkt. Ibland tar vi ett samtal med hela gruppen om vi känner att det beror på något som vi vill undvika. Efter träningen tackar alla varandra för god träning och berömmer varandra för något man gjort bra. Det är absolut inget krav att tävla, men flera av våra duktiga juniorer har tävlat med väldigt gott resultat, vilket vi ser som ett framgång för hela gruppen.

Det kostar ingenting att prova och det enda man behöver ha med sig är bekväma träningskläder (långbyxor och t-shirt är bra) samt en vattenflaska. Så snart som möjligt, men senast efter en månad behöver man en gi (träningsdräkt) och eventuellt ett tandskydd.

MMA

Vi har ingen juniorträning i MMA, du måste ha fyllt 16 år för att träna MMA, men man kan med fördel träna BJJ och/eller thaiboxning fram tills man har åldern inne. Då kommer du att ha ett rejält försprång.

GYM

Du ska ha fyllt 15 år för att  få träna på vårt gymloft.

UTRUSTNING

MER INFORMATION OM UTRUSTNING FÅR NI AV INSTRUKTÖRERNA