BJJ junior

 

BJJ JUNIOR (8-14 ÅR)

Vi delar upp gruppen i två – i grova drag en grupp för barn 8-10 år och en grupp för barn 11-14 (lite beroende på fysisk storlek och mognad)

Träningen skiljer sig inte så mycket från vuxenträningen i BJJ men vi har valt att plocka bort tekniker som kan vara skadliga för unga kroppar och knoppar. Träningen sker lekfullt och enkelt och börjar med uppvärmning med olika gymnastiska rörelser och sedan teknikövningar tillsammans med partner.

Brottningsmomenten tränar vi in genom drillar där man tränar mot varandra. I slutet på träningen “rullar” vi några omgångar och gör detta på ett prestigelöst sätt där alla går från träningen och har lärt sig något nytt. Ofta är vi vuxna med och brottas med barnen vilket är väldigt uppskattat.

Vi är måna om en positiv stämning i gruppen och i de fall där det blir gråt och tandagnisslan tar vi tag i det direkt. Ibland tar vi ett samtal med hela gruppen om vi känner att det beror på något som vi vill undvika. Efter träningen tackar alla varandra för god träning och berömmer varandra för något man gjort bra. Det är absolut inget krav att tävla, men flera av våra duktiga juniorer har tävlat med väldigt gott resultat, vilket vi ser som ett framgång för hela gruppen.

Det kostar ingenting att prova och det enda man behöver ha med sig är bekväma träningskläder (långbyxor och t-shirt är bra) samt en vattenflaska. Efter någon månad behöver man en gi (träningsdräkt) och eventuellt ett tandskydd.

Event Timeslots (2)

Tisdag
-

Torsdag
-