FYS

fys1

Fit for Fight The Titans Way

Fit For Fight är ett koncept som vi på Växjö Titans har utvecklat och fortsätter att utveckla baserat på såväl kampsportstraditioner som modern idrottsvetenskap och träningslära. Kort och gott gör vi det som funkar för att bli Fit For Fight – oavsett om ditt mål är att gå i clinch med en motståndare eller att göra din kropp till en stridsmaskin kapabel att demolera en strejkande kopiator och lasta upp kontorsmateriel i ett rasande tempo. En funktionell kropp – eller rörelseapparat som en del säger – definieras nämligen mer av vad den är kapabel till än av den aktivitet som dess ägare väljer att utöva för att definiera sig själv

 

Kort beskrivning av passen:
Styrke- och uthållighetsfys – Här fokuserar vi på att utveckla styrka och mjölksyretålighet i våra stora, kraftfulla muskelgrupper och att bygga uthållighet i såväl hjärta som andningsmuskulatur. !

Cirkelträning  – Här delas träningen upp i ett antal stationer där vi vid varje station gör en viss övning under en bestämd tid. Redskapen kan vara alltifrån kettlebells, resårband, pilatesbollar, rep eller den egna kroppsvikten och vi går två eller flera varv runt under ledning av instruktör. Träningen blir väldigt varierad och förutom styrka och uthållighet så förbättrar vi även vår rörlighet och koordination i många rörelser som är direkt överförbara till såväl kampsportstekniker som till andra aktiviteter och som hjälper oss att ha en stabil kroppshållning vid lyft och under yttre påverkan.

Funktions- och rörelsefys  – Här bygger vi en funktionell rörlighet och styrka genom att använda framför allt vår egen kroppsvikt i övningar där vi tar ut rörelserna ordentligt. Rörelseträning kommer att förbättra din återhämtning och göra det lättare för dig att träna och röra dig skade- och besvärsfritt.

Det kostar ingenting att prova och det enda man behöver ha med sig är bekväma träningskläder (ej byxor eller jack med dragkedja) samt en vattenflaska. Du ska ha fyllt 15 år för att vara med på våra fyspass