In Shootfighting, as in nature, only the strong prevail!

Lördagen den 15 september gick Gladius Adrenaline 13 av stapeln i Göteborg och Ricardo Chavez och Jonas Albertsson tog sig an motståndet i Svenska Shootfightingligan. Ricardo mötte Robert Ekholm från Liljeholmens BJJ & MMA som var rankad sexa i -65,8 kg. Ricardo tog snabbt kommandot och slängde iväg sin överhandshöger innan han clinchade och tog motståndaren till golvet. Väl på backen jobbade Ricardo på att passera och Ekholm kunde inte annat göra än försöka försvara sig, det blev även tydligt att Ricardo föredrar MMA-regler eftersom han flera gånger höjde näven för att klippa till motståndaren för att sedan muttra besviket, till publikens stora förtjusning.

En solklar poängseger med domarsiffrorna 3-0 blev det i alla fall och Ricardos toppgame för ground and pound är definitivt på plats inför kommande matcher.

Jonas Albertsson tog sig an tuffast möjliga motstånd när han mötte hemmafightern Patrik Ekström från Gladius MMA som var rankad etta i -77,1kg. Ekström var tidigare obesegrad, men det hade han inte mycket för när Jonas körde igång. Jonas drog iväg en högerspark så fort matchen startade och Ekström gjorde vad han kunde för att ta fighten till marken. Han fick som han ville, fast det var Jonas som tog ner. Ekström kopplade upp en tight stängd guard och Jonas ställde sig upp och fick med sig Ekström, som av någon anledning tyckte att det var en smart idé att spela på reglerna och slå Jonas på käften underifrån – eftersom de tekniskt sett inte var i markposition. Jonas svarade på detta som sig bör genom att hoppslamma Ekström genom ringgolvet och matchen fortsatte sedan, men i öppenb guard istället för stängd. Jonas var nära att passera flera gånger, men Ekström låste upp i halvguarden efter bästa förmåga och var så aktivt passiv som det går att vara. När en halv minut återstod av matchen fick domaren nog och dömde upp i stående, där Jonas slog en vänsterkrok innan Ekström återigen dök och sedan blev nertagen med Jonas ovanpå. Vinst till Jonas med domarsiffrorna 3-0 efter en match där Jonas hela tiden hade kommandot och motståndaren inte hade annat val än att från första stund jobba för att den första förlusten i alla fall inte skulle bli på avslut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *